تبلیغات
فرهنگی و اجتماعی از شهراملش و منطقه اشکورات

فرهنگی و اجتماعی از شهراملش و منطقه اشکورات

ADS
نویسنده : عباس سلیمی دوشنبه 24 آذر 1393, 04:50 ب.ظ

فندق میوه‌ای فندقی از درخت فندق است. ظاهر کروی یا بیضی دارد و طولش ۱۵-۲۵ میلیمتر و قطرش ۱۰-۱۵ میلیمتر است و دارای پوسته فیبری بیرونی می‌باشد. گونه‌هایی از فندق از فندق معمولی بزرگ‌ترند و در بیشترین رشد دو برابر اندازه معمولی می‌شوند. میوه فندق زمانی که برسد از پوسته بیرون می‌افتد. هسته بذر فندق خوراکی است و می‌توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف نمود. بذر میوه پوستی بسیار نارک و به رنگ قهوه‌ای تیره دارد که پیش از مصرف یا پخت‌وپز آن را جدا می‌کنند .

سطح زیر کشت و میزان تولید فندق در ایران نسبت به دنیا به ترتیب معادل 7/3 و 5/1 درصد می باشد. ایران ازنظر سطح زیر کشت فندق به میزان حدود 19300 هکتار رتبه ی پنجم و با تولید سالانه حدود 15 هزارتن، رتبه ی هشتم جهان را دارا است. سطح زیر کشت فندق دراستان گیلان حدود 16 هزار و 393 هکتار است كه این رقم معادل 85 درصد باغ های فندق ایران بوده و در رتبه ی نخست کشور قراردارد. مناطق اشكورات بخش رحیم آباد  شهرستان رودسر و ییلاقی املش از استان سرسبز گیلان به لحاظ برخورداری از شرایط خاص طبیعی حدود 90 درصد باغ های فندق شهرستان، حدود 65 درصد باغ های استان و حدود 55 درصد باغ های فندق كشور را در اختیار دارند و به عنوان قطب فندق استان و کشور نامیده می شوند.

بقیه مطالب در ادامه مطلب ...


فندق در سطح تجاری بیشتر در ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان، در جنوب ایالت اسپانیایی کاتالونیا، در شهرستان کنت انگلستان و همچنین در ایالت واشینگتن و اورگن ایالات متحده تولید می‌شود. ترکیه با تولید تقریباً ۷۵٪ از فندق جهان، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در بین کشورهای جهان می‌باشد.از فندق در صنعت شیرینی‌سازی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با ترکیب آن با شکلات می‌توان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود. روغن فندق نیز که از فندق بدست می‌آید، بسیار خوش‌طعم است و در پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد.فندق از نظر میزان پروتئین و چربی غیراشباع بسیار غنی است، علاوه بر آن حاوی مقادر قابل توجهی از ویتامین ب۱ و ویتامین ب۶ و میزان کمتری از دیگر ویتامین‌های ب است.

زراعت پیشرفته و جدید کشت فندق یا با دست یا با شن کشهای مکانیکی و عادی برای جمع آوری دانه های افتاده انجام می شود. فندق به خاطر دانه ای بودنش به طور گسترده در باغهای بازرگانی اروپا ، ترکیه، ایران و کائوکاسوس کشت میشود.دانه فندق به دانه های هرگونه از کوریلوس اشاره می کند. این فندق، هسته دانه، قابل خوراکی است و به صورت خام یا تفت داده یا طعم دهنده استفاده می شود. دانه یک پوست قهوه ای تیره و نازک دارد که کمی طعم دار است و گاهی اوقات پیش از آشپزی کنده می شود.

ترکیه تولید کننده ی برتر فندق است، خصوصا جایرسان پروویس و اردو. تولید فندق ترکیه ۶۲۵۰۰۰ تن بوده و حدود ۷۵ درصد از تولید جهانی را در می گیرد. در شمال آمریکا تولید فندق به صورت ارگان متمرکز شده است.آنها همچنین به طور گسترده ای در کلمبیا و بریتانیا این دانه را کشت می دهند. در سال ۱۹۹۶، تولید پوسته ای در ارگان حدود ۱۹۱۹۰۰ تن (۱۸۰۰۰ تن) در مقایسه با ۱۰۰ تن (۹۱ تن) در واشنگتن بود. فندق در آمریکا به طور دایمی رشد می کند، که انجمن بازاریابی فندق در سال ۱۹۴۹ توسط بخش ۹۸۲فدرال بازاریابی تاسیس شد.فندق ها همچنین در خیابان پانگی جامبا در هند دیده شده اند، که آنها را به عنوان تاشگی می شناسند.استفاده های آشپزی کیک شکلاتی با فندق فندق ها در شیرینی پزی برای ساخت آجیل سوخته نیز مصرف میشود. در شکلات برای برخی از ترایفل های شکلاتی و در محصولات نوتلا و نوشابه های الکلی استفاده میگردد. در آستریا به ویژه وینا، فندق یک ماده در ساختن تارت است مثل تارت فندقی که بسیار هم مشهور است.در کوییس کیک پودر فندق استفاده می گردد و داخل آن طعم میگرد و فندق های شکسته در اطراف آن ریخته میشود. فندق ابتدا ماده اولیه مبتنی بر ودکا و فرانژیلیکو بود. فندق ها در ترکیه به ویژه پنتیک آناتولیا استفاده میشد.در حوریان، اسنک سنتی چورچ هلا و سس ساتسیوی وی اغلب با فندق پخته می شوند. همراه با دانه گردو. قهوه با طعم فندق (با نر تعداد زیادی از مصرف کنندگان) به نظر می رسد که از فندق کمی شیرین تر و کمتر اسیدی است. اگرچه ساکارید طبیعی در فندق کمتر است و هنوز دلیل چنین تفسیری درک نشده است.سالانه بیش از ۲۰۰۰ تن فندق به استرالیا صادر میشود. روغن فندق از فندق گرفته میشود و طعم دهنده خیلی قوی محسوب می شود و در آشپزی به عنوان روغن نیز استفاده میشود. گیاهان فندق معمولا توسط گونه های لپیدوپترا خورده می شوند.منافع سلامتی فندق به دلیل داشتن ترکیبات چربی ، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ای، مواد معدنی، فیبرهای رژیمی، فیتوسترول(بتاسیتوسترول) و آنتی اکسیدان های فنولیک مثل فلاوان، دارای جایگاه خاص در میان انواع دانه های خشک شده از نظر مواد مغذی و سلامتی است.


برچسب ها : فندق , فندق شمال , فندق املش , فندق اشکورات , تولید فندق ,



» جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، حوادث ، علمی و ورزشی ( چهارشنبه 6 تیر 1397 )
» اذان ماندگار و ملکوتی موذن زاده اردبیلی ( چهارشنبه 2 خرداد 1397 )
» تبریک عید نوروز 97 ( دوشنبه 28 اسفند 1396 )
» سیده زهرا خانم حسینی ( جمعه 20 بهمن 1396 )
» پوشش های گیاهی در استان گیلان ( سه شنبه 13 تیر 1396 )
» تنوع حیوانات استان گیلان ( یکشنبه 11 تیر 1396 )
» رودخانه شلمانرود ( شنبه 10 تیر 1396 )
» غار درفک ( جمعه 9 تیر 1396 )
» کوههای مرتفع استان گیلان ( پنجشنبه 8 تیر 1396 )
» اهمیّت و آداب ماه رمضان ( دوشنبه 8 خرداد 1396 )
» تعداد آرای شرکت کنندگان در انتخابات شورای شهر املش و رانکوه - به تفکیک ( دوشنبه 1 خرداد 1396 )
» کلیپ ویدیویی برای روز مادر از لقمان حسین زاده ( یکشنبه 29 اسفند 1395 )
» تبریک عید نوروز 1396 ( پنجشنبه 26 اسفند 1395 )
» امکانات و اخبار گوناگون وبلاگ ( سه شنبه 24 اسفند 1395 )
» آداب و اعمال روز اربعین امام حسین ( ع ) ( شنبه 29 آبان 1395 )
» فلسفه پیاده روی اربعین ( پنجشنبه 27 آبان 1395 )
» اربعین ( دوشنبه 24 آبان 1395 )
» زیارت عاشورا ( دوشنبه 24 آبان 1395 )
» مداحی مخصوص ماشین 95 ( دوشنبه 19 مهر 1395 )
» زیارت ناحیه مقدسه ( یکشنبه 18 مهر 1395 )
» زیارتنامه حضرت اباالفضل العباس ( شنبه 17 مهر 1395 )
» گلچین مداحی شور 95 ( چهارشنبه 14 مهر 1395 )
» طرح درس ریاضی اول ابتدایی ( یکشنبه 10 مرداد 1395 )
» شهر رانکوه ( جمعه 25 تیر 1395 )
» شنگ ( سه شنبه 4 خرداد 1395 )
موضوعات

صفحات

لینکستان

لینکدونی

نویسندگان

» عباس سلیمی (108)

آمار بازدید


کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :