تبلیغات
فرهنگی و اجتماعی از شهراملش و منطقه اشکورات

فرهنگی و اجتماعی از شهراملش و منطقه اشکورات

ADS
نویسنده : عباس سلیمی شنبه 20 دی 1393, 04:53 ب.ظ

عَسَل که آن را به فارسی اَنگَبین همچنین «انگُبین» و )اَنگُوین(گویند، مایعی شیرین و  گران رو  است که  زنبور عسل از شهد گل‌ها تولید می‌کند.

عسل به طور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است. مهم‌ترین قندهای عسل  فروکتز ، گلوکز و ساکارز  هستند. در مجموع یک کیلو گرم  عسل ۳۲۵۰ کالری  انر‍‍‍‍‍ژی دارد. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد، از این دسته مواد می‌توان به  آمیلاز ، اینورتاز ، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. تعدادی از ویتامین‌های اصلی هم در عسل وجود دارند، اما مقدار آن‌ها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند که مهم ترین آن‌ها کلسیم ، پتاسیم ، سدیم ، منگنز ، آهن ، مس ، فسفر ، منیزیم ، و گوگرد  است . عسل دارای انواع پروتئین ، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحه‌های معطر است.عسل به دلیل مقدار بسیار اندک آب، به سختی فاسد می‌شود و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است. قبل از کریستال‌سازی شربت نیشکر و تهیه شکر، عسل تنها ماده غذایی بود که جهت شیرین‌کنندگی توسط بشر استفاده می‌شد. مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال به دلیل ایجاد سم بوتولینم ، خطرناک است

عسل‌های مشهور ایران و جهان

عسل منطقه کاسکی در مرکز نپال که از زنبورهای وحشی کوه‌پایه‌های هیمالیا تهیه می‌شود، دارای شهرتی بین‌المللی است. معروفترین عسل‌های ایران هم مربوط به دامنه رشته کوهای زاگرس ایران می‌باشد که از گیاهان مثل آویشن، چای کوهی، بابونه، گل ختمی و گون تولید می شود .

البته در قسمتی از گیلان ( مناطق ییلاقی شهرستان املش و اشکورات رودسر ) عسل مرغوبی تولید می شود . 


ادامه مطلب راببینید ..




تاریخچه

انچه مسلم است، این است که عسل همیشه و از قدیم‌الایام مورد توجه و احترام همگان بوده است و بر روی پاپیروس از مصر در حدود ۳۵۰۰ سال پیش به خواص طبی آن اشاره گردیده است. در قدیم مصری‌ها و یونانی‌ها مردگان خود را با عسل مومیایی می‌کردند. دکتر عبداللطیف مصری در یکی از اهرام جیزه در داخل تابوت جسد کودکی را پیدا کرد که با عسل مومیایی شده بود. اسکندر مقدونی در بابل مرد و جسدش با عسل مومیایی شده و برای دفن کردن به مقدونیه فرستاده شد.

ویژگی‌ها

ویژگی مهم عسل آن است که این مادهٔ طبیعی به دلیل دارا نبودن آب، شرط دوری از رطوبت، در مدت طولانی فاسد نمی‌شود. برای نگهداری بعضی مواد به دور از فساد هم از آن استفاده می‌شود مثلاً شاه‌توت را با آن مخلوط می‌کنند و هر چند روز یک بار آن را وارونه می‌کنند تا عسل به همه جای آن برسد و بدین طریق شاه‌توت تا یک سال فاسد نمی‌شود.[۴] دیگر آنکه این ماده فقط در صورتی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد که بیش از ۶۰ درجه حرارت ببیند.

عسل تنها ماده غذایی طبیعی است که فاسد نمی‌شود.

عسل یکی از هدیه های ارزنده و پرارزش طبیعت می باشد که در قرآن کریم از آن به عنوان فیه شفا للناس ( شفای مردم در آن است ) یاد می کند و پیامبر گرامی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و ائمه معصومین علیه‌السلام نیز در زمان حیات خویش بنا به روایات و احادیث متعدد ازآن استفاده می نمودند و خواص شفا بخش آن را در درمان انواع بیماریها یاد آور شده اند . اگر چه در زمان آنها علمی به نام تغذیه وجود نداشته ولی با بینایی کامل خواص غذاها و داروها از جمله عسل را بیان نموده و مردم را ذر این زمینه آگاه کرده اند . سخنان آنها در رابطه با تحقیقات امروزی نشان می دهد که تطابق کامل بین آنها موجود بوده و تضادی بین آنها نیست . روی همین اصل است که عقیده داریم پیشوایان مذهبی ما عالم به همه علوم وآگاه از تمام فنون و رموز بوده اند

آنچه که مسلم است اهمیت عسل در طب قدیم به مراتب بیشتر از حال حاضر بوده است . 

ابو علی سینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی ، یکهزار سال پیش در کتاب قانون پزشکی خود نسخه های زیادی بر پایه عسل و موم تجویز می کرده و هم چنین بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی حدود 2500 سال پیش در مورد اهمیت عسل چنین فرموده است : هر داروئی نیز از مواد غذایی درست می شود ، و متقابلا هر غذایی نیز جانشین دارو می گردد . عسل به این هر دو شرط جوابگوست . او به مقدار زیادی از عسل استفاده می کرده و در درمان اکثر بیماری ها از جمله زخم ها عسل تجویز می نموده است  

در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی سابق که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ، موم ، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است

ولی متاسفانه در کشور ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به جنبه دارویی آن توجه نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار گرفته است و این نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی می توان آن را تولید و در اختیار همگان قرار داد هنوز ارزش واقعی خود را بین سایر مواد غذایی بدست نیاورده و موجب عدم توجه بیشتر مردم به آن گردیده است 

به طوریکه هنوز هم مربا ها و قندهای مصنوعی را به این غذای بهشتی و اکسیر حیات که از هر نظر برتری ممتاز و چشمگیری نسبت به همه مواد غذایی و خوراکی داشته و دارد رجحان می دهد که علل اصلی آن عدم شناخت از مزایا و ارزش های واقعی عسل می باشد  

اگر ما به عنوان یک درس علمی و طبی به شناخت انواع عسل و میزان قابلیت ها و مواد موجود در آن بپردازیم ، تولید عسل را در سطح کشور پرورش دهیم ، با عسل تقلبی مبارزه کنیم و موارد منع مصرف آن را پیدا نماییم ، آیا به طب ساده ، به اقتصاد کشور و به تعمیق تعالیم اسلامی کمک نکرده ایم ؟ 
خوشبختانه تحقیق در این مورد هم جالب و هم کم هزینه است . نیازی هم به کمک های خارجی نداشته و یا کمتر دارد . امید است متخصصین امور پزشکی ، داروسازان و محققین کشورمان هم در کنار کاوشها و تحقیقات خود خواص طبی عسل را مد نظر قرار داده تا عسل بتواند جایگاه واقعی خود را در بین سایر محصولات غذایی پیدا کند . 

عسل یک هدیه رایگان طبیعت به انسانهاست که می توانند از آن بهر ه مند شوند . همچنین نشانه بار خیزی خاک و زمین است . یک منطقه بدون عسل بزودی برای کشاورزی بی بهره و نازا خواهد شد و بالعکس در سرزمینی که زنبورداران عسل را یابند همواره خیر و برکت و افزایش باروری و بار خیزی درختان ، گلها ، میوه ها و کشتزارها به همراه آورده و آن سرزمین میهماندار میهمانان زیادی خواهد شد ؛ موفق الدین ابولعباس الکواشی موصلی مفسر قرآن می فرماید : عسل فرستاده ( مائده ) آسمانی است که در بعضی نقاط زمین گسترده شده و پایدار گشته است . زنبورداران عسل آنرا می نوشند و به کندو می آورند و آن را در داخل سلولهای مومی شکل که از قبل آماده کرده اند ذخیره می نمایند . بنابراین چنین نیست که برخی می پندارند که عسل در شکم زنبور عسل درست شده و این چیزی است که قرآن کریم در سوره نحل ( زنبور عسل ) آیه های 68 و 69 صریحا روی آن تاکید کرده است . 

برای تهیه عسل مرغوب و اصل با این شماره تماس بگیرید 

09119432535


برچسب ها : عسل , خواص عسل , عسل اشکورات , عسل کوهپایه , عسل خالص , عسل طبیعی , درصد ساکارز ,
دنبالک ها : عسل طبیعی ,



» جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، حوادث ، علمی و ورزشی ( چهارشنبه 6 تیر 1397 )
» اذان ماندگار و ملکوتی موذن زاده اردبیلی ( چهارشنبه 2 خرداد 1397 )
» تبریک عید نوروز 97 ( دوشنبه 28 اسفند 1396 )
» سیده زهرا خانم حسینی ( جمعه 20 بهمن 1396 )
» پوشش های گیاهی در استان گیلان ( سه شنبه 13 تیر 1396 )
» تنوع حیوانات استان گیلان ( یکشنبه 11 تیر 1396 )
» رودخانه شلمانرود ( شنبه 10 تیر 1396 )
» غار درفک ( جمعه 9 تیر 1396 )
» کوههای مرتفع استان گیلان ( پنجشنبه 8 تیر 1396 )
» اهمیّت و آداب ماه رمضان ( دوشنبه 8 خرداد 1396 )
» تعداد آرای شرکت کنندگان در انتخابات شورای شهر املش و رانکوه - به تفکیک ( دوشنبه 1 خرداد 1396 )
» کلیپ ویدیویی برای روز مادر از لقمان حسین زاده ( یکشنبه 29 اسفند 1395 )
» تبریک عید نوروز 1396 ( پنجشنبه 26 اسفند 1395 )
» امکانات و اخبار گوناگون وبلاگ ( سه شنبه 24 اسفند 1395 )
» آداب و اعمال روز اربعین امام حسین ( ع ) ( شنبه 29 آبان 1395 )
» فلسفه پیاده روی اربعین ( پنجشنبه 27 آبان 1395 )
» اربعین ( دوشنبه 24 آبان 1395 )
» زیارت عاشورا ( دوشنبه 24 آبان 1395 )
» مداحی مخصوص ماشین 95 ( دوشنبه 19 مهر 1395 )
» زیارت ناحیه مقدسه ( یکشنبه 18 مهر 1395 )
» زیارتنامه حضرت اباالفضل العباس ( شنبه 17 مهر 1395 )
» گلچین مداحی شور 95 ( چهارشنبه 14 مهر 1395 )
» طرح درس ریاضی اول ابتدایی ( یکشنبه 10 مرداد 1395 )
» شهر رانکوه ( جمعه 25 تیر 1395 )
» شنگ ( سه شنبه 4 خرداد 1395 )
موضوعات

صفحات

لینکستان

لینکدونی

نویسندگان

» عباس سلیمی (108)

آمار بازدید


کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :